Autor Tema: Sta sve moze biti neprijatelj ljubavi?  (Pročitano 868 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže * Čarobnjak *

• Administrator
  • Pol: Muško
  • Veruj u čudo... jer će se čudo i desiti...
Sta sve moze biti neprijatelj ljubavi?
« poslato: 21:26:13, 06.Feb.2009. »
Neprijatelji ljubavi

Ne postoje čarobni recepti za uspešnu vezu, ali na zajedničkom putu svi parovi nailaze na mnogobrojne zamke koje slabe njihovu vezu. Kako ćete ih izbeći? Samo ako se oslobodite loših navika koje se s razlogom mogu nazvati pravim neprijateljima ljubavi. A jedan od njih vam je nasred dnevne sobe - televizija. Nema sumnje da je mali ekran najveći "ubica" ljubavi. Teško da večera uz Dnevnik ili film pre odlaska na počinak mogu probuditi romantiku, budući da, dok ste oboje zagledani u mali ekran, ne razmenjujete ni reči a kamoli poglede ili nežne dodire. Stoga televizor zadržite u dnevnoj sobi i nipošto ga ne unosite u spavaću.

Bilo zbog umora ili zato što previše vremena provodite uz televizor, prestali ste da izlazite. Da li ste zaboravili koliko ste prijatnih večeri proveli u onom malom restoranu na obali jezera? Sada izlazite samo jednom mesečno, i to isključivo da biste se videli s prijateljima. Šta je s vašim romantičnim večerama, šetnjama, vikendima? Malo-pomalo posao kojim se bavite osvojio je sve pore vašeg života i postao jedina tema o kojoj razgovarate. Krajnje je vreme da počnete da kući dolazite ranije ili da ono malo vremena koje u toku dana provodite zajedno posvetite jedno drugom. Ma koliko da je vaša veza duga i stabilna, važno je da jedno drugo primećujete.

Seks je veoma važan deo života udvoje. Moguće je da u dugogodišnjoj vezi zavlada rutina, pa i da želja oslabi, ali se ona ne sme potpuno ugasiti. Zato se slobodno prepustite seksualnim maštarijama i budite inventivni. I ako iz bilo kog razloga među vama zavlada tišina, znajte da je vaša veza u ozbiljnoj krizi. Moguće je, međutim, da dijalog postoji, ali da jedno drugo uopšte ne slušate ili da se, što je još gore, više i ne razumete. Uzajamno poverenje i razumevanje osnova je svake veze.

Krstarica
« Najnovija izmena:: 00:57:12, 16.Feb.2009. * Charobnjak * »
Čudesno se uvek nalazi na putu običnih ljudi...
Paulo Koeljo
[Postanite moderator]-[Tim help]

Van mreže Nale 83

• Moderator
  • Pol: Žensko
Odg: Sta sve moze biti neprijatelj ljubavi?
« Odgovor #1 poslato: 17:19:40, 25.Maj.2009. »
Citat
Uzajamno poverenje i razumevanje osnova je svake veze.
Amin  ;D

Pored TV-a ja bih dodala da i kompjuter, fb, Skype takodje mogu biti veliki neprijatelji ljubavi. Bez sale, znam nekoliko parova ciju su ljubav "ubili" kompjuteri  :-\ .

Moja natalna karta
~*If someone is dumb enough to walk out of your life, be smart enough to let them go*~

Van mreže Little_dress

• Aktivan član
  • **
« Odgovor #2 poslato: 15:06:16, 31.Maj.2009. »
Slazem se sa Nale 83
Moja Natalna karta

...Sanovnik s jasnim slovima
lako je to sa snovima
nevolje krenu onda
kad tumačim stvarnost...

Van mreže okica

• Redovni posetilac
  • **
« Odgovor #3 poslato: 00:58:10, 25.Avg.2009. »
Sam sebi covek moze da bude neprijatelj ako nije rascistio sa svojim osecanjima,potrebama...Ako ne moze da podnese neke stvari koje sebi radi nece moci ni isto to neke druge osobe.Sve potice iz nase male glavice(cast izuzecima :)) i to je pokretac svega i barijera svega...

Van mreže Nale 83

• Moderator
« Odgovor #4 poslato: 11:39:13, 25.Avg.2009. »
Bas kao sto Okica kaze, cesto smo i sami sebi najveci neprijatelji (cast izuzecima)...
Nasi strahovi, nesigurnosti, nerasciscena proslost i osecanja koje "vucemo" od ranije...sve polazi iz glave.

I monotonija je jedan od ubica ljubavi :( .

Moja natalna karta
~*If someone is dumb enough to walk out of your life, be smart enough to let them go*~

Van mreže miss80

• Moderator
« Odgovor #5 poslato: 11:45:45, 25.Avg.2009. »
Kada je veza duza,covek lako upada u zamku da se mnoge stvari podrazumevaju,pa onda manje govori a vremenom i pokazuje tu ljubav.Tu je i monotonija i navika,a sva ova sredstva otudjenja tipa tv-a,kompjutera i sl. sigurno ne pomazu...

Van mreže crvena

• Supermoderator
« Odgovor #6 poslato: 12:36:46, 25.Avg.2009. »
Ono sto bih ja jos dodala je alkohol.. Sto sam starija, to ga manje podnosim. Na svu srecu nemam vise problema sa tim.
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

Van mreže Nale 83

• Moderator
« Odgovor #7 poslato: 10:36:44, 26.Avg.2009. »

Ono sto bih ja jos dodala je alkohol.. Sto sam starija, to ga manje podnosim. Na svu srecu nemam vise problema sa tim.

Pa da, svi poroci su takodje neprijatelji ljubavi. Ma koliko voleli nekoga, umorimo se od konstantne borbe sa problemima pa ljibav polako pocne da se gasi  :(

Moja natalna karta

Van mreže Felisity

• Redovni posetilac
  • **
« Odgovor #8 poslato: 23:32:22, 26.Nov.2009. »
Ljubomora koja prevazilazi one male doze kao znaka da ti je do tog nekog stalo, ugrozavanje slobode partneru, sebicnost i zelja da menjas duge bez spremnosti da sam sebe promenis. Slazem se da razni oblici upoznavanja ljudi preko neta mogu da naskode ljubavi u istoj meri kao sto mogu da je stvore!

Van mreže * Čarobnjak *

• Administrator
  • Pol: Muško
  • Veruj u čudo... jer će se čudo i desiti...
« Odgovor #9 poslato: 23:54:12, 26.Nov.2009. »
Neki neprijatelji ljubavi su:

- Poroci
- Veza bez postovanja
- Veza bez razumevanja
- Laz ~ (veza bez poverenja)
- Sebicnost

itd.
Čudesno se uvek nalazi na putu običnih ljudi...
Paulo Koeljo
[Postanite moderator]-[Tim help]