| O nama | Pravilnik | Uslovi korišćenja | Politika privatnosti | Marketing | Kontakt |
:: Čarobnjak Forum ::
- Jedinstven internet doživljaj -
15:04:59, 30.Jul.2010. *
Za registraciju kliknite ovde, a ukoliko već imate registrovan nalog prijavite se sa vašim korisničkim imenom, lozinkom i dužinom prijave.

Trenutno pregledate forum kao gost (gošća), što Vam onemogućava da učestvujete u diskusiji, odgovarate na teme, postavljate nove, glasate u anketama, komunicirate sa ostalim članovima putem privatnih poruka i koristite razne dodatne funkcije koje su dostupne samo registrovanim članovima. Registracija je jednostavna, besplatna i traje jedan minut.

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  

Stranice: 1 2   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor: Tema: Strah od porodjaja?
lilka
Ugledan član
Van mreže Van mreže

Pol: Ženski
Broj poruka: 1 402

« poslato: 10:39:50, 09.Jun.2009. »

Da li se plašite porodjaja? Zašto? Kakve priče ste čule i iskustva drugih majki? ili Da li ste se plašile porodjaja i da li je bilo onako kako ste očekivale ili sasvim drugačije izgleda? Kako?

Zašto se žene plaše porođaja?  zbunjen

Do sada nije pronađen lek koji porođaj čini bezbolnim, a da nema negativne efekte po ženu i bebu. Zbog toga, sa velikom ozbiljnošću treba uzeti u obzir efekat određenih tehnika disanja i relaksacije na obezboljavanje porođajnih kontrakcija i njihov pozitivan uticaj na bebu.

Strah od porođajnih bolova je jedan u nizu strahova koje žena doživljava tokom graviditeta. Inače, ti bolovi su jedini koji ne signaliziraju da nešto nije u redu. Naprotiv, oni ukazuju da je porođaj počeo, a njihovo učestalo javljanje i pojačavanje intenziteta znači da se grlić otvara a porođaj bliži kraju.

Pomenuti strah uglavnom uzrokuju priče žena koje su se već porodile, najčešće preuveličane, ali i nepoznavanje procedure i prostora u kome će porođaj da se odvija, kao i gubitka kontrole nad sopstvenim telom.

Kada se upozna sa fiziologijom trudnoće i mehanizmom porođaja, žena dobija samopouzdanje koje joj pomaže da porođaj doživi kao prijatno iskustvo.
Izvor
« Poslednja izmena: 11:18:20, 09.Jun.2009. lilka » Sačuvana

Samo clanovi foruma mogu videti slike.
Prijavljivanje ili registracija.
Moj natal
Šmišonja
Moderator
Van mreže Van mreže

Broj poruka: 2 182

✰♥❤♪♥♫❤♥✰

« Odgovor #1 poslato: 11:06:06, 09.Jun.2009. »

Hm... mislim da se najveći strah javlja ipak ne od bola [koji je neminovan] već od [ne dao Bog] mogućih komplikacija koje se mogu javiti na porodjaju [za koje mnogi lekari, na žalost, prećutkuju u razgovoru sa trudnicom]
Sačuvana

Prijavljivanje ili registracija. Duda
Prijavljivanje ili registracija.Nena
Nale 83
Supermoderator
Van mreže Van mreže

Broj poruka: 3 550

« Odgovor #2 poslato: 23:10:37, 09.Jun.2009. »

Hm... mislim da se najveći strah javlja ipak ne od bola [koji je neminovan] već od [ne dao Bog] mogućih komplikacija koje se mogu javiti na porodjaju [za koje mnogi lekari, na žalost, prećutkuju u razgovoru sa trudnicom]

Kada razmisljam o toj temi (iako  beba nije jos ni u najavi) nemam strah od bola, nago bas kao sto Smisonja kaze - strah me je od toga da nesto ne krene po zlu... Takodje mislim da je to slucaj kod 90% trudnica.

Citat
i nepoznavanje procedure i prostora u kome će porođaj da se odvija, kao i gubitka kontrole nad sopstvenim telom.

A i ovo je tacno.
« Poslednja izmena: 23:13:39, 09.Jun.2009. Nale 83 » Sačuvana

Moja natalna karta
~*If someone is dumb enough to walk out of your life, be smart enough to let them go*~
lilka
Ugledan član
Van mreže Van mreže

Broj poruka: 1 402

« Odgovor #3 poslato: 23:21:58, 09.Jun.2009. »

Vrlo je važno kako majka razmišlja, naravno ne treba paničiti.Nisam se bojala začudo,nekako sam verovala da će sve biti u najboljem redu i samo sam čekala momenat da uzmem moju bebicu. I kad su krenuli bolovi koji su odma bili intenzivni i česti...ipak sam sa osmehom otišla u bolnicu.
Mislim da je vrlo važn stav i način razmišljanja.A sem toga...prosto mi je dosadio stomak devet meseci i sve ono što on nosi i taj trenutak je značio-ode bre ova muka od stomaka. A imala sam jako dobru psihičku pripremu jer moja sestra ih je već imala troje. i to mnogo znači kad ti neko ne ubacuje strah nego te pripremi baš kako treba.I lepo sve bez straha, čovek je tad i skoncetrisaniji i vlada situacijom.
PS:Imala sam vrlo težak porodjaj od 23 i po sata i raznih dešavanja,ali bih opet isto bez razmišljanja uradila.
Sačuvana

Moj natal
capri
Novajlija
*
Van mreže Van mreže

Broj poruka: 99

« Odgovor #4 poslato: 18:03:46, 10.Jun.2009. »

Ja isto mislim da je stav veoma važan,ali ne samo stav o porodjaju nego jedan životni stav koji je obojen vedrim bojama i očekivanju dobrih stvari.
Poradjala sam se dva puta ,sve prošlo ok,prvi put sam malo razmišljala o tim bolovima i rekla sebi " toliki milioni žena su se porodili i niko nije umro zato što nije mogao istrpiti bol,sigurno ni ja nisam drugačija od ostatka svijeta"Što se tiče straha da će nešto krenuti naopako nisam o tome razmišljala nikad duže od pet sekundi a znam da strah ne služi ničemu osim da nas blokira.Strahovali mi ili ne konačni ishodi se ne mogu mijenjati i ako ikako možemo uticati na budućnost onda je to pozitivnim stavom i voljom.To što je nekoga strah neće učiniti da se zaobidju teškoće,naprotiv samo može "prizvati" negativan razvoj dogadjaja.Moja sestra se porodila u vrhunskoj ustanovi za te stvari u Bg,porod protekao extra,a ona po završetku poroda na pola koraka do smrti, a paničar je za medalju.No,sve se dobro završilo jer su ljekari uradili sve dobro i brzo i jer je bilo "sudjeno" da bude dobro ali sa komplikacijama.Mislim da su komplikacije rijetka stvar i da treba izbjegavati razna "namišljanja" o lošim razvojima dogadjaja i uvlačiti sebe u strahovanja  beba
Sačuvana
miss80
Moderator
Van mreže Van mreže

Broj poruka: 3 730

« Odgovor #5 poslato: 22:12:16, 11.Jun.2009. »

Moram priznati da se plasim.I ne bih tacno definisala od cega tacno,verovatno od svega pomalo.Iz iskustva drugih,zakljucila sam da ne mozes znati kako ces se poneti,hoces biti mirna i razumna ili skroz uspanicena.Ali svi se slazu u jednom:dete je vredno sve te muke beba beba beba
Sačuvana

Moja natalna karta
suzale
Redovni posetilac
**
Van mreže Van mreže

Broj poruka: 118

« Odgovor #6 poslato: 22:26:38, 11.Jun.2009. »

strah je opravdan ali volja da se rodi zna taj strah da nadvlada ljubav
Sačuvana
anastasija
Redovni posetilac
**
Van mreže Van mreže

Broj poruka: 206

« Odgovor #7 poslato: 02:45:39, 13.Feb.2010. »

Svaka cast zenama.Mislim da se nijedan muskarac bi poradjao dva puta. Vestica
Sačuvana
crvena
Team leader
Van mreže Van mreže

Broj poruka: 3 133

« Odgovor #8 poslato: 02:55:29, 13.Feb.2010. »

Svaka cast zenama.Mislim da se nijedan muskarac bi poradjao dva puta. Vestica

Ne bi, jer muskarci ne bi mogli da podnesu porodjajne bolove, naucno dokazano.. A i ne kaze se dzabe da muskarci zapravo nisu "jaci" pol Wink 
Da ne skrecem s teme, za sada, ne plasim se porodjaja.. Nadam se da ce tako i ostati i jednog dana kada tome dodje vreme.. Slazem se, najbitnije je pozitivno misliti, a jos ako pored sebe imas nekog sa pozitivnim iskustvom, nema problema Wink
Sačuvana

...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...
Nale 83
Supermoderator
Van mreže Van mreže

Broj poruka: 3 550

« Odgovor #9 poslato: 23:17:11, 13.Feb.2010. »

strah je opravdan ali volja da se rodi zna taj strah da nadvlada ljubav
Bas tako. I sama pomisao na to maleno bice koje je na putu da se rodi minimalizuje sav bol i strah i ... vredi izdrzati sve to Girl in love
Sačuvana

Moja natalna karta
~*If someone is dumb enough to walk out of your life, be smart enough to let them go*~
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Stranice: 1 2   Idi gore

Prebaci se na:  

:: Development by Čarobnjak ::
Sadržaj sa Čarobnjak foruma ne može biti upotrebljen na drugim websajtovima bez pismene dozvole administratora.
:: O nama | Pravilnik foruma | Politika privatnosti | Uslovi korišćenja | Kontakt | Marketing | Tim help | Urednici | Sitemap ::
Copyright © 2008-2010 Čarobnjak Forum | Sva prava su zadržana - All rights reserved | Powered by SMF | Simple Machines LLC | SimplePortal

Stranica je generisana za 0.262 sekundi sa 29 upita.