Autor Tema: Cigarete u trudnoći  (Pročitano 142 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lilka

• Ugledan član
  • Pol: Žensko
Cigarete u trudnoći
« poslato: 08:17:20, 09.Jun.2009. »
Da li ste pušile i Vaša iskustva?
 (rzm)
PUŠENJE - Pušenje nije loše samo za vas, već i za vašu bebu. Pušenje smanjuje dotok kiseonika do bebe, i povećava rizik od pobačaja, krvarenja i jutarnjih mučnina. Nikotin udahnut prilikom pušenja, može dovesti da zdravstvenih problema kod bebe. Može dovesti do smanjene težine bebe prilikom rođenja, prevremenog porođaja itd. Trudnica bi trebalo da izbegava i prostorije u kojima se puši.

Izvor
« Najnovija izmena:: 11:15:28, 09.Jun.2009. lilka »

Van mreže Šmišonja

• Ugledan član
  • Pol: Žensko
  • ✰♥❤♪♥♫❤♥✰
Odg: Cigarete u trudnoći
« Odgovor #1 poslato: 08:38:22, 09.Jun.2009. »
Uh... ja duvanim od svoje 14-te godine... pa sam i u trudnoći duvanila, manje, naravno, jer mi je moj ginekolog rekao ako bi naglo ostavila cigarete [jer sam već bila u 4-tom mesecu trudnoće kada sam ustanovila da sam trudna] to bio preveliki šok za moj organizam, pa i za bebu, jer bi se organizam čistio putem bebine posteljice.
Kao "protiv otrov" sam unosila puno vitamina, tečnosti i stalno sam se trudila da idem u šetnje, da vrežbam, uzimam redovne obroke [kvalitetne, ribu najviše i povrće] i da boravim na otvorenom gde ima puno zelenila [u to vreme sam imala porodičnu kuću na selu, pa je to jako pomoglo da pobegnem od gradskog "vazduha"]
Hvala Bogu, nikakvih problema u trudnoći nije bilo, svi testovi su uvek bili odlični, a i za sad, hvala Bogu, pa mi je Duška zdrava i nema problema sa respiratornim organima.