Aerobik i Tae Bo

Stranice: (1/4) > >>

jelenacv:

Dosadilo vam je da se „zamajavate“ klasičnim vrstama treninga-probajte tae-bo! Takav trening predstavlja sistem aerobnog vežbanja čiji je tvorac Bili Blenks. On je 1989. godine došao na ideju da elemente tekvonda i boksa kombinuje sa muzikom. Sadrži simulacije ručnih i nožnih karate udaraca i aerobik vežbe. Predstavlja visoko intenzivan program vežbanja koji za cilj ima poboljšanje kardiovaskularnog sistema, potrošnju velike količine kalorija, kao i povećanje snage i izdržljivosti celokupnog organizma. Zanimljiv je jer trener osmišljava koreografiju uz određenu muziku, a uključeni su i elementi samoodbrane koji se lako savladaju.

www.billyblanks.com

banjoli:

Iskreno, ne bih preporucio samo jedan sistem vezbanja, vec je najbolje kombinovati vise njih u jednoj nedelji. Mislim da ovde nema dovoljno strucnjaka koji ce u pravoj meri i optimalno opteretiti organizam pocetnika sa sistemom tae bo vezbanja. To nije jednostavno mlataranje rukama i nogama vec iziskuje i jedan stepen tehnicke savrsenosti.

* Charobnjak *:

Citat: banjoli  02:01:35,  13.Dec.2008.  
--
Iskreno, ne bih preporucio samo jedan sistem vezbanja, vec je najbolje kombinovati vise njih u jednoj nedelji. Mislim da ovde nema dovoljno strucnjaka koji ce u pravoj meri i optimalno opteretiti organizam pocetnika sa sistemom tae bo vezbanja. To nije jednostavno mlataranje rukama i nogama vec iziskuje i jedan stepen tehnicke savrsenosti.

--

Da li to znaci da Tae Bo vezbanje, mora da vodi neki veliki strucnjak?   :-[

banjoli:

takvog neces naci ovde, ali barem da nije jedan od onih koji ce kupiti na kiosku disk i nazvati sebe strucnjakom.

jelenacv:

Da, Tae Bo vezbanje nije preporucljivo pocetnicima svakako, jer zahteva izvesnu vrstu koordinacije i izdrzljivosti misica, ali sta treba da rade oni koji bi u svoj aerobik trening uveli i takve pokrete? Posto nema dovoljno strucnjaka, mislim da je program Billy Blanks-a jedno od resenja, naravno ako se pazljivo prati uz konsultacije sa trenerom. ;)

Stranice: (1/4) > >>