Anketa

Da li ste posesivni?

Uvek
2 (7.1%)
Cesto
5 (17.9%)
Retko
15 (53.6%)
Nikad
6 (21.4%)

Ukupno glasova: 28

Autor Tema: Posesivnost !!!  (Pročitano 3597 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Perla

• Moderator
  • Pol: Žensko
Odg: Posesivnost !!!
« Odgovor #100 poslato: 17:29:55, 07.Jun.2010. »
moja je duga veza pukla zbog posesivnost..to gusi i ubija ljubav :(

Van mreže Nale 83

• Moderator
« Odgovor #101 poslato: 20:12:40, 07.Jun.2010. »
Slazem se sa tobom Perla... Ne razumem ljude koji kazu da im prija partnerova posesivnost  (*o*)
Kako moze da prija nesto sto te gusi, ogranicava, sputava?

Moja natalna karta
~*If someone is dumb enough to walk out of your life, be smart enough to let them go*~

Van mreže Perla

• Moderator
« Odgovor #102 poslato: 12:43:06, 13.Jun.2010. »
znas kome prija, onim osobama koje su nesigurne u sebe, pa im je to kao neki dokaz ljubavi, privrzenosti i nemam pojma ni ja cega... ja znam da sam se iskreno osjecala, ko u zatvoru, sva sreca pa je proslo  :D (mah:mah)

Na mreži sladjica

• Moderator
« Odgovor #103 poslato: 18:15:14, 22.Jun.2010. »
Ja sam retko posesivna i to me je držalo dok sam bila mlađa, valjda je to tad i prihvatljivo.
Ljudi koji su u nesigurni u sebe i imaju komplekse niže vrednosti su veoma posesivni i veoma opasni za svoju okolinu-bliske ljude!

Van mreže Kalis

• Tek registrovan
« Odgovor #104 poslato: 00:37:31, 15.Jul.2010. »
Registrovala sam se na forum jer imam problem...zbog kojeg cu se verovatno razboleti... Uzasno sam posesivna, istina ne i toliko ljubomorna,mada to zvuci nemoguce.
Posle 9 godina veze, koju je unistila moja posesivnost u pravom obliku te reci, on je moj ali ga i ne postujem, razisli smo se. Ja sam obolela od raka jer sam imala toliko stresova u takvoj vezi i sama, operisala se, izlecila, imala drugu vezu, pokazala istu osobinu ali je taj drugi momak mogao da se nosi sa njom.
dakle dva decka u zivotu, i obojica su MOJI, uzasan osecaj... Sasa, moj prvi mladic, posle 3.5 god od raskida, u kojima smo se ipak vidjali i imali intimne trenutke, u kojima je bilo ono kao u ime bliskosti istarih vremena ali bez ozbiljnih namera, sada ima devojku koju jako voli i ja sam pocela da se ponasam totalno ludo, bolesno...
Dakle osim sto njega gusim i maltretiram, samu sebe ubijam, a iskreno nije mi ni do zivota, i da nisam verujuci covek, davno bih sebi skratila muke.
Bolest jeste, kako da je lecim. Nemam novaca za terapije.

Van mreže Perla

• Moderator
« Odgovor #105 poslato: 11:31:01, 18.Jul.2010. »
Bolest jeste, kako da je lecim. Nemam novaca za terapije.
distanciraj se od tog momka, od svakog negativnog uticaja koji u tebi izaziva takav osjecaj, nema price o njemu i o proslosti, malo se relaxiraj otidji malo na odmor, sa prijateljicama kafe redovno i trac partije, rastereti se... a moraces shvtaiti da ne mozes nikog posjedovati, jer ljudi nisu predmeti, pogledaj druge ljude u zdravim vezama kako se ponasaju, nisi ti jedina sa takvim problemom, ali moras se nauciti nositi sa njim... Ne pravi iste greske kao u prethodnoj vezi, vidis gdje te to dovelo, moras se nauciti samokontroli i doziranju emocija, i ne vrti se cijeli svijet oko tvog partnera, posveti vrijeme malo prijateljima, hobiju nekom, poslu, sebi i svom zdravlju...rasporedi te svoje strasti, jer ocito si jako, jako strastvena, a ta posesivnost je odraz tvog egoizma i manjka samopouzdanja...Samo razmisli kako bi se ti osjecala da se on prema tebi tako ponasa, izludjivalo bi te to vjeruj...pokazuj ljubav na drugi nacin  (mah:mah)

Van mreže narcisa zec

• Pričalica
« Odgovor #106 poslato: 00:27:38, 20.Jul.2010. »
Odlican tekst :) malo posesiwnosti prija a i ja wolim da obiljezim teritoriju ;)
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

Van mreže Kalis

• Tek registrovan
« Odgovor #107 poslato: 19:14:32, 25.Jul.2010. »
distanciraj se od tog momka, od svakog negativnog uticaja koji u tebi izaziva takav osjecaj, nema price o njemu i o proslosti, malo se relaxiraj otidji malo na odmor, sa prijateljicama kafe redovno i trac partije, rastereti se... a moraces shvtaiti da ne mozes nikog posjedovati, jer ljudi nisu predmeti, pogledaj druge ljude u zdravim vezama kako se ponasaju, nisi ti jedina sa takvim problemom, ali moras se nauciti nositi sa njim...

Distancirala samse koliko mogu, ali ne pretsjem da mislim na njega... Nas dvoje smo komsije u mom rodnom mestu, u koji moram da se zbog finansijske situacije vratim narednih godinu dana... Uzasno je i to sto imamo isto drustvo, isto, od kojeg sam pocelad a se distanciram jer me boli ako prihvate njih dvoje kao par, i to uzasno boli, da se to ne bi desilo, da ne bih bila povredjena ja se unapred dinstanciram.

Znam kako bi bilo da se tako neko ponasa prema meni kao ja prema njemu, jer ovaj drugi mladic sa kojim sam imala vezu od dve godine, se ponasao prema meni identicno kao ja prema SAsi, ali isto... Nije hteo da bude ozbiljno samnom ali nije me ni pustao.
Od toga sam ludela i prekinula taj odnos. Ali sasa nikada, bukvalno nikada nije izasao iz moje glave. Zelim da kontrolisem posesivnost ne samo zbog sebe, nego zato sto ne zelim ni njega da povredjujem vise.
Izlazim, ali ovde nemam puno prijtelja, svi moji prijatelji su u mestu gde sam rodjena, gde mi je super ali gde nije tako jednostavno da se vratim.