Autor Tema: Sta misllite o civilnom sluzenju vojnog roka?  (Pročitano 1881 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže * Čarobnjak *

• Administrator
  • Pol: Muško
  • Veruj u čudo... jer će se čudo i desiti...
Sta misllite o civilnom sluzenju vojnog roka?
« poslato: 05:04:11, 07.Dec.2008. »

Sta misllite o civilnom sluzenju vojnog roka?
« Najnovija izmena:: 20:08:37, 11.Dec.2008. * Charobnjak * »
Čudesno se uvek nalazi na putu običnih ljudi...
Paulo Koeljo
[Postanite moderator]-[Tim help]

Van mreže Se-Osiris

• Čarobnjak friend
  • Mens sana in corpore sano
Odg: Sta misllite o civilnom sluzenju vojnog roka?
« Odgovor #1 poslato: 01:26:28, 17.Dec.2008. »

Mislim da je to jedna velika glupost, ali mozda je jos veca trenutno redovno sluzenje vojnog roka !!!

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• Čarobnjak friend
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
« Odgovor #2 poslato: 16:57:21, 17.Jan.2009. »
ja ne znam sta je s nasim danasnjim jel te muskarcima, sve se trude da izbegnu, pogotovu vojku
ja i dalje stojim iza toga da vojka moze samo da od muskarca napravi jos veceg i stabilnijeg coveka. Jos su dozvolili slobodno biranje civilne vojske. Vecu glupost u zivotu nisam videla. Samo kad pogledam oko mene moje drugove, svi su izabrali civilno sluzenje vojske, sem jednog i tog jednog proglasili budalom. Zar je budala biti hrabar i odan? Svakoj zemlji treba vojska, pogotovu nasoj, ali sa ovakvim momcima, nigde mi necemo da stignemo...
Na kraju cure imaju da pozivaju u vojsku :)
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer
Hasta enloquecer
Pero tú llegaste a mi vida como una luz
Sanando las heridas de mi corazon
Haciéndome sentir vivo otra vez...

Van mreže Se-Osiris

• Čarobnjak friend
« Odgovor #3 poslato: 18:20:55, 17.Jan.2009. »
... svi su izabrali civilno sluzenje vojske, sem jednog i tog jednog proglasili budalom. Zar je budala biti hrabar i odan?

Hrabar?? Zaista ne vidim nista hrabro u odlasku na redovno sluzenje vojsci ! A jeste budala onaj ko je odan ! Pa kome je taj odan, da li su ti ljudi odani njemu pa im on to treba uzvratiti ?!

Svakoj zemlji treba vojska, pogotovu nasoj, ali sa ovakvim momcima, nigde mi necemo da stignemo...   Na kraju cure imaju da pozivaju u vojsku :)

Ma daj bre, pa jel smo imali vojsku za vreme NATO Agresije pa sta su mogli uraditi !? Niko ne spori i ne kaze da vojske nece biti, samo ce se preci na profisionalnu vojsku. Osim toga, da dodje do upada i agresije neke nacije zar mislis da svi oni koji su sluzili civilno ne bi bili u prvim redovima nego bi pustili da im zene i deca ginu ?!

Van mreže Maestro

• Administrator
  • Carpe diem (iskoristi dan)
« Odgovor #4 poslato: 02:10:42, 18.Jan.2009. »
ja ne znam sta je s nasim danasnjim jel te muskarcima, sve se trude da izbegnu, pogotovu vojku
A ja ne znam sta je sa danasnjim zenama, sve se trude da im bude idealno.
Dok politicari budu gledali samo svoje dupe i culo se lajanje u parlamentu, ne vidim pametan razlog da neko normalan rizikuje svoj zivot.
Sta jos momci izbegavaju?

ja i dalje stojim iza toga da vojka moze samo da od muskarca napravi jos veceg i stabilnijeg coveka.
Slazem se sa tobom ali moras i ti sa mnom da se slozis. To jedino vazi za normalnu drzavu i za one muskarce koji u toj drzavi ne mogu sami da organizuju svoj zivot.

. Jos su dozvolili slobodno biranje civilne vojske.Vecu glupost u zivotu nisam videla.
Sto pre par desetina godina postoji u svim normalnim drzavama.

Samo kad pogledam oko mene moje drugove, svi su izabrali civilno sluzenje vojske, sem jednog i tog jednog proglasili budalom. Zar je budala biti hrabar i odan?
Nije budala, zelen je  ;)
Hrabar jer je spreman da nosi pusku a neki zlocinac da ga gadja raketom sa drugog kontinenta?
Koja je to hrabrost biti svestan da ti neprijatelju ne mozes nista a on tebi moze sta pozeli?
Odanost se odavno kod nas izlizala a ostala je beda, siromastvo, pad nataliteta, ekonomski krah, ojadjena Srbija bez KosMet-a...

Na kraju cure imaju da pozivaju u vojsku :)
Necemo da im dozvolimo da vas pozivaju :) Nemam nista licno protiv tebe ali sam morao da ti odgovorim-zanimljiva tema :)

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• Čarobnjak friend
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
« Odgovor #5 poslato: 02:40:43, 19.Jan.2009. »
haha svidjaju mi se vase sugestije :D slazem se s tobom, oko toga za normalnu drzavu...

hmm pa presli bi sa civilnog sigurno, ako imaju morala..to je sigurno..ali opet sto je on budala sto se odmah prijavio da brani ne toliko Srbiju, koliko rodbinu? Ali opet slazem se s tobom maestro..ovde je sve prodano..sve se prodaje za pare, pa i zivot..nista se vise ne ispati raditi ispravno i kako treba :/

pa civino i treba da postoji, ali za ljude koji nisu u stanju da sluze drugacije..a ne da se na to vade i sposobni i nesposobni...

a za zenski rod ne bih znala da ti kazem sto se trude da im sve bude idealno..ali mogu reci da ako moze i u drugim drzavama da bude idealno, moze i kod nas..kad bi se htelo..
ja se iskreno te trudim da vam bilo sta protiv recim..to je samo moje misljenje..ipak je vojska vise vas fah ;)
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer
Hasta enloquecer
Pero tú llegaste a mi vida como una luz
Sanando las heridas de mi corazon
Haciéndome sentir vivo otra vez...

Van mreže * Čarobnjak *

• Administrator
« Odgovor #6 poslato: 19:28:03, 20.Jan.2009. »
   Ma daj bre, pa jel smo imali vojsku za vreme NATO Agresije pa sta su mogli uraditi !? Niko ne spori i ne kaze da vojske nece biti, samo ce se preci na profisionalnu vojsku. Osim toga, da dodje do upada i agresije neke nacije zar mislis da svi oni koji su sluzili civilno ne bi bili u prvim redovima nego bi pustili da im zene i deca ginu ?!

Nismo, kao sto Maestro kaze jer nismo bili ravnopravni. Da im nije bilo savremenog oruzja nikad ne bi bila izvrsena NATO agresija.

Evo ja licno nisam za profesionalnu vojsku jer nju treba drzava da plati. Zalazem se da vojska treba da postoji, drzava treba da postoji, da joj se znaju granice, da samo invalidi i teski bolesnici ne treba da sluze vojsku a svi normalni muskarci treba da je sluze...  naravno sve to u uslovima kada ce da postoji red i poredak, da vojska ne bude kompromitovana i da jednostavno ima osnovne uslove za sluzenje kao i savremeno oruzje na kome ce da se obucava...

U ovim uslovima ipak profesionalna.

haha svidjaju mi se vase sugestije :D slazem se s tobom, oko toga za normalnu drzavu...

hmm pa presli bi sa civilnog sigurno, ako imaju morala..to je sigurno..ali opet sto je on budala sto se odmah prijavio da brani ne toliko Srbiju, koliko rodbinu? Ali opet slazem se s tobom maestro..ovde je sve prodano..sve se prodaje za pare, pa i zivot..nista se vise ne ispati raditi ispravno i kako treba :/

pa civino i treba da postoji, ali za ljude koji nisu u stanju da sluze drugacije..a ne da se na to vade i sposobni i nesposobni...

a za zenski rod ne bih znala da ti kazem sto se trude da im sve bude idealno..ali mogu reci da ako moze i u drugim drzavama da bude idealno, moze i kod nas..kad bi se htelo..
ja se iskreno te trudim da vam bilo sta protiv recim..to je samo moje misljenje..ipak je vojska vise vas fah ;)
Znas koja je parola u Srbiji?   Snadji se!  :D
Dobro je diskutovati i ako si nam rekla  :D

Paulo Koeljo

Van mreže Se-Osiris

• Čarobnjak friend
« Odgovor #7 poslato: 21:16:28, 20.Jan.2009. »
Nismo, kao sto Maestro kaze jer nismo bili ravnopravni. Da im nije bilo savremenog oruzja nikad ne bi bila izvrsena NATO agresija.

E sad, da moja baba ima . . . . ono, bila bi deda  :) A druga jos vaznija stvar, oni ce uvek imati savremenija oruzja, cemu onda vojska nama ?!

Evo ja licno nisam za profesionalnu vojsku jer nju treba drzava da plati. Zalazem se da vojska treba da postoji, drzava treba da postoji, da joj se znaju granice, da samo invalidi i teski bolesnici ne treba da sluze vojsku a svi normalni muskarci treba da je sluze...  naravno sve to u uslovima kada ce da postoji red i poredak, da vojska ne bude kompromitovana i da jednostavno ima osnovne uslove za sluzenje kao i savremeno oruzje na kome ce da se obucava...

Pa sta ako drzava treba da plati !! Placa zdravstvo, prosvetu, zasto ne i vojsku ! Ma mamu _ _  _ _ _ _ _  >:( nabili sebi plate a za vojsku odlazu ovo 5 godina. Osim toga, te drzavne pare su narodne pare, i sve to mi placamo preko poreza, dazbina i raznih gluposti kojih ima na pretek i sta sve nisu izmislili. Em sto je svuda u svetu to profesionalizovano em sto je i logicno valja, dal ce oni meni nesto za dzabe da urade a kamo li glavu da izgube !! A plus sto su to nova radna mesta u ionako nezaposljenoj naciji !

..ali opet sto je on budala sto se odmah prijavio da brani ne toliko Srbiju, koliko rodbinu?

Jel ga neko silom terao da se prijavi ?! Sto je budala ja to ne bih znao da ti kazem :D, mada, mozda coveka ceka neeki posao koji je vezan za oruzje ili bezbednost, onda je ekstra postupio !! Ili mu je jednostavno tako vise odgovaralo jel je krace. Bas da je otisao da brani rodbinu, hmm, od koga da je brani bre sreco :)

Van mreže * Čarobnjak *

• Administrator
« Odgovor #8 poslato: 05:03:51, 21.Jan.2009. »
Citat
E sad, da moja baba ima . . . . ono, bila bi deda  Smeško A druga jos vaznija stvar, oni ce uvek imati savremenija oruzja, cemu onda vojska nama ?!
Dovoljno je da imas atomsko naoruzanje i drugacija je situacija  8)

Citat
Pa sta ako drzava treba da plati !! Placa zdravstvo, prosvetu, zasto ne i vojsku ! Ma mamu _ _  _ _ _ _ _  Ljutko nabili sebi plate a za vojsku odlazu ovo 5 godina. Osim toga, te drzavne pare su narodne pare, i sve to mi placamo preko poreza, dazbina i raznih gluposti kojih ima na pretek i sta sve nisu izmislili.
Da li stvarno mislis da ce oni iz svog dzepa da to izdvoje ili ne znam cega?  Naravno da ne...  Stvorice novi nacin za prikupljanje kinte od gradjana a mi cemo jos manje da imamo.

Citat
Em sto je svuda u svetu to profesionalizovano em sto je i logicno valja,
Jeste ali sto mora i kod nas tako da bude...?
Ok kazem u trenutnoj situaciji nemamo drugi izlaz ali kazem u situaciji gde je drugi odnos snaga, zasto da ne vojska?

Citat
A plus sto su to nova radna mesta u ionako nezaposljenoj naciji !
Oni su zadnjih godina mnogo otpustili iz vojne sluzbe.Presipanje - suplje, prazno...

Paulo Koeljo

Van mreže dinonis

• Korisnik
  • *
« Odgovor #9 poslato: 13:21:00, 21.Jan.2009. »
Ma za sve je "kriv" Tadic kako rece jedan chikica  uz jos neku psovku  >:( , tamo gde sam ja sluzio civilnu vojsku  :D